Nya landstingsledningen på turné i länet

I dag inledde den nya landstingsledningen en turné där de ska besöka de olika sjukhusen och en del vårdcentraler för att ge personalen chansen att ställa frågor om framtidens vård i Östergötland.

Dagens besök gjordes på Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

- Ja det är ju en del av vårt koncept att vi vill ha en öppenhet och delaktighet och lyssna på så väl personal som medborgare och verksamhetsansvariga, säger Lars Pettersson ordförande för Vrinnevilistan.

- Den fråga som kom upp på alla tre möten här i Norrköping var platsbristen och överbeläggningar, att medicinskt färdigbehandlade patienter ligger kvar på sjukhuset väldigt länge. Det är ju nåt som alla verksamheter känner av, säger Marie Morell (m) landstingsstyrelsens ordförande.

Platsbristen, menar Morell, är inget man fixar i en handvändning.

- Det är inte så himla lätt att ge nåt svar. Det är ju ett akut problem för dem som jobbar ute i verkligheten men det är också ett långsiktigt problem. Det är bara att jobba på olika fronter. Dels för verksamheten att titta på olika lösningar. Men också för oss rent politiskt med kommunföreträdarna om vem som ska göra vad, säger Morell.

Vrinnevisjkuhusets personal har varit väldigt engagerad i att åter göra Vrinnevi till ett fullvärdigt sjukhus men på dagens möte var det inte så många som kom.

- De tycker väl att de gjort sitt nu och hoppas på oss, säger Lars Pettersson.