78-årig kvinna försvunnen efter vräkning

Polisen i Norrköping letar just nu efter en 78-årig kvinna som varit försvunnen sen tidigt i går morse. Enligt polisen ska kvinnan ha blivit vräkt från sin lägenhet på Taborsbergsvägen i Norrköping i måndags och tillbringat natten i trapphuset.

Det var i måndags som låset på den 78-åriga kvinnans lägenhet byttes ut. Förutom personal från socialtjänsten fanns då även polis på plats eftersom kvinnan tidigare inte velat lämna lägenheten.

Skulle tas omhand av socialen
Nu gick hon dock ut frivilligt och i med det lämnade polismännen huset. Vad som hände sen är oklart. Enligt Hans Lockner vid polisen i Norrköping var tanken att den 78-åriga kvinnan skulle tas om hand av socialtjänsten.

- Varför det inte blev så vet vi inte. Kanske ville hon inte följa med, men jag tycker väl att det verkar märkligt att bara lämna en kvinna i den åldern så där, säger han.

Tillbringade natten i trapphuset
Klart är i alla fall att socialtjänsten igår kväll ska ha anmält kvinnan som försvunnen. Enligt Hans Lockner sågs hon senast av en granne vid sextiden igår morse. Det var i trapphuset, där hon enligt uppgifter från grannarna också ska ha tillbringat natten.

Sedan dess har polisen letat igenom utrymmena i hyresfastigheten på Taborsbergsvägen flera gånger utan resultat. Man har också letat igenom området runt fastigheten med hund. 

- Även om lägenhetslåset är utbytt kommer hon fortfarande in i huset och det är ju inte otänkbart att hon återvänder dit, säger Hans Lockner.

Har bett allmänheten om hjälp
Han säger också att man nu arbetar med att försöka spåra kvinnans släktingar. När den 78-åriga kvinnan försvann ska hon ha haft en svart kappa och en mörkrosa mössa på sig. Under dagen har polisen via media uppmanat alla som tror sig ha sett henne att höra av sig omgående.