Försvunnen 78-åring sannolikt i Göteborg

Uppdaterad version 16:00

Polisen tror sig nu ha hittat den 78-åriga kvinna i Norrköping som försvann efter att ha blivit vräkt från sin lägenhet i måndags. Enligt chefen för våldsroteln Anne Asp befinner sig kvinnan med största sannolikhet i Göteborg.

- Strax innan klockan ett idag fick vi uppgifter om att kvinnan finns i Göteborg och vi har också uppgifter om att hon eventuellt har tänkt sig att stanna kvar där, säger Anne Asp.

Anhöriga i Göteborg
Enligt Anne Asp ska kvinnan ha anhöriga i Göteborg. Hon säger också att hon bedömer uppgifterna om att kvinnan begett sig dit som mycket trovärdiga, men att polisen nu under eftermiddagen ändå hör ytterligare personer för att få bekräftat att det verkligen är den försvunna 78-åringen.

- Helst vill vi naturligtvis komma i kontakt med henne själv för att ta reda på hur hon mår och fråga om hon behöver hjälp med något av oss eller av socialtjänsten.

Vill klara sig själv
Anne Asp betonar också att polisen i sådana här fall måste gå försiktigt fram eftersom det trots allt rör sig om en myndig person som tidigare uttryckt att hon vill klara sig själv:

- Vi gör allt vi kan för att komma i kontakt med henne, men uttrycker hon sedan att hon vill klara sig själv så måste vi respektera det, säger Anne Asp.

Läs mer: