Foto: Pelles Photo

Två döda i mystisk bilbrand - polisen misstänker brott

Uppdaterad 14:30

Polisen har nu inlett en omfattande utredning runt de två personer som i natt hittades döda i en brinnande bil på en skogsväg mellan Kisa och Rimforsa. 
- I nuläget arbetar vi efter teorin att det kan vara ett brott som är begånget, säger Sofia Karlsson vid polisen. 


 

Det var strax innan klockan två i natt som en privatperson slog larm om den brinnande bilen som stod mitt på en skogsväg i närheten av fotbollsplanen i det lilla samhället Slätmon i närheten av riksväg 34. 

Två döda
Enligt räddningsledaren Staffan Waldau var bilen helt övertänd när brandmännen kom till platsen och i framsätet påträffades två döda personer.

- I ett sånt här fall utgår vi alltid från att ett brott är begånget, säger chefen för kriminalenheten i Linköping Jan Staaf som leder utredningen.

Ännu inte identifierade
Under dagen ska en rättsmedicinsk undersökning göras av kropparna som ännu inte är identifierade. Bilen har under natten forslats till Linköping och undersöks nu av polisens tekniker. I övrigt är polisen förtegen om utredningen.

- Det är en grupp på 15 poliser som arbetar med det här just nu och vi arbetar förutsättningslöst för att försöka ta reda på vad det är som har hänt, säger Sofia Karlsson, presstalesman vid polisen i Östergötland.

Skottlossning
De uppgifter som gör gällande att det ska ha hörts skottlossning på platsen strax innan branden vill hon inte kommentera och inte heller uppgifterna om att en skåpbil ska ha setts lämna platsen:

- Det kommer in uppgifter till oss hela tiden och vi gör vårt bästa för att bearbeta dem så fort som möjligt, men vi vet fortfarande inte säkert om det är ett brott som ligger bakom det här.                                           

                                                       Louise Martinsson
                                                    
louise.martinsson@sr.se

                                             

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".