Foto: Pelles Photo

Många frågetecken runt bilbranden utanför Kisa

Polisen har nu identifierat ägaren till den bil som i natt hittades brinnande på en skogsväg i Slätmon utanför Kisa. I bilen hittades två döda personer, men kropparna är så svårt brända att de ännu inte kunnat identifieras.

- Bilen hör hemma i västsverige och nu jobbar vi vidare för att försöka slå fast om bilägaren är identisk med något av offren, säger Sofia Karlsson vid polisen. 

Från Uddevalla
Bilen som idag undersökts av polisens tekniker är en röd Volvo V70. Enligt tidningsuppgifter är ägaren en man bosatt i Uddevalla och det förekommer också uppgifter om att mannen ska ha känt sig hotad. Enligt corren.se ska mannen vara dömd för grovt sexuellt utnyttjande av underårig.

Identifieringen dröjer
De uppgifterna vill polisen överhuvudtaget inte kommentera idag. Däremot säger Sofia Karlsson att man hitills inte fått kontakt med bilens ägare och att bilen inte är anmäld som stulen. Hon säger också att man nu arbetar vidare för att få kropparna identifierade.

- Kropparna är så illa tilltygade att de måste identifieras med hjälp av tandkort och DNA och de kommer inte att kunna ske under dagen, säger hon.

Många frågetecken
Det var vid tvåtiden i natt som räddningstjänsten larmades om att en bil brann på en skogsväg vid Slätmon mellan Kisa och Rimforsa. I bilen hittades de två kropparna, men fortfarande nu på eftermiddagen är frågetecknen runt vad som egentligen hänt många.

- Vi utgår ifrån att det kan röra sig om ett brott, men det skulle också kunna vara en personlig tragedi som självmord, säger Sofia Karlsson vid polisen.

Läs mer:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".