Ingen naturlig orsak till skolbrand

Det finns inte några naturliga orsaker till gårdagens brand i Ramunderskolan i Söderköping. Det konstaterar polisens tekniker som idag undersökt brandplatsen.

Redan igår misstänkte räddningstjänsten att branden var anlagd och idag kan kriminaltekniker Ulf Holmgren utesluta elfel eller liknande orsaker.

- Sen om det är någon som har anlagt med flit, eller om det handlar om oaktsamhet kan vi inte säga i nuläget, säger han.

Branden startade vid foten av en vägg och spred sig sedan via trädgårdsmöbler upp till taket.

Just nu finns inte någon brottsrubricering för händelsen och enligt Ulf Holmgren har polisen inte några spaningsuppslag. Polisen kommer nu att försöka ta reda på om någon har sett något i samband med branden.

Det var vid niotiden på måndagen som en lärare upptäckte att det brann i den tomma lokalen på skolområdet. Branden var svårsläckt och släckningsarbetet pågick under hela måndagen. Rökutvecklingen tvingade skolan att stänga under eftermiddagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".