Foto: Pelles Photo

Rättsläkarna idag: Offren var inte döda när bilen började brinna

De två personer som hittades i en brinnande bil på en skogsväg i Slätmon mellan Kisa och Rimforsa natten till igår hade inte bragts om livet innan branden startade. Det har rättsläkarna kunnat konstatera idag.

- Det betyder att brottsmisstankarna försvagats,, men inte att vi kan utesluta brott, säger Sofia Karlsson vid polisen nu på eftermiddagen.

Det rättsläkarna konstaterat idag är att de båda personer som hittades döda natten till igår dog inne i den brinnande bilen. Vad som egentligen hänt är fortfarande oklart:

- Det enda beskedet vi har fått av rättsläkarna är att de inte var döda när branden startade, mer än så vet inte, säger Sofia Karlsson.

Utredningen fortsätter
Hon säger också att även om beskedet gör att brottsmisstankarna försvagats, påverkar det i nuläget inte utredningen speciellt mycket:   

- För oss betyder det här egentligen inte särskilt mycket i nuläget. Vi kommer att fortsätta med utredningen och det här gör ju inte att vi kan utesluta att det fortfarande kan vara någon form av brott som ligger bakom den här branden.

Identifieringen dröjer
Det viktigaste nu är, enligt Sofia Karlsson, att slå fast de båda dödas identitet. Eftersom kropparna är så svårt brända måste det ske med hjälp av DNA-teknik och tidigast i slutet av veckan räknar polisen med att få svar.

Tidigare idag bekräftade polisen att den utbrända bilens ägare är skriven i Uddevalla. Det rör sig om en 42-årig man och eftersom polisen fortfarande inte fått kontakt med honom talar mycket för att han är ett av offren.

Måste jobba förutsättningslöst
Mannen är tidigare dömd för sexuella övergrepp mot barn och det finns också uppgifter om att han ska utsatts för hot före branden.

- Vi tittar naturligtvis vidare på bilägaren och saker runt omkring hans person för att få reda på så mycket som möjligt, men tills vi har en säker identitet på personerna i bilen måste vi fortsätta att arbeta förutsättningslöst, säger Sofia Karlsson. 

Hon säger också att den vita bil som polisen sa sig vara intresserad av tidigare idag nu är identifierad och avförd från utredningen.

Läs mer:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".