Arkivbild

Linköpingsstudenter frias från fusk

Två studenter vid Linköpings universitet anklagades för fusk vid en tenta och stängdes av från studierna. Nu har länsrätten upphävt disciplinnämndens beslut och rentvått männen.

De två manliga studenterna kom till en tenta med varsin formelsamling, vilket var tillåtet. Men i pappren hade de två skrivit upp ytterligare en formel. Något som avslöjades och studenterna anmäldes till universitetets disciplinnämnd där beslutet blev en månads avstängning.
I en överklagan av nämndens beslut hävdade männen att de glömt radera den antecknade formeln. Länsrätten ha nu utrett frågan och kommit fram till att beslutet om avstängning var felaktigt. Männen har visserligen använt otillåtna hjälpmedel, men det finns inga bevis att avsikten var att fuska konstaterar man. Länsrätten upphäver därför beslutet om att stänga av de två studenterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".