Vägg rasade på Cloetta i Ljungsbro

Två elektriker blev i förmiddags instängda efter att en vägg rasat på Cloetta i Ljungsbro utanför Linköping. De båda männen skulle inspektera en elkabel uppe vid taket och det var när de öppnade upp en lucka i väggen som den rasade samman.

- Betongblocken la sig så illa så de kunde inte ta sig ner själva utan vi fick tillkalla räddningstjänsten, säger Bo Arvidsson, skyddsingejör på Cloetta.
Ingen skadades
Varken de båda elektrikerna eller någon annan i lokalerna skadades i samband med olyckan i förmiddags. Men det kunde gått illa konstaterar Bo Arvidsson:

- Det kunde ju ha blivit allvarligt om någon hade stått under, men nu var de ju så kloka de här killarna så att de väntade med att gå upp tills det inte var något folk under.

Oklart varför väggen rasade
Enligt Bo Arvidsson ska det som finns kvar av väggen nu plockas bort. Dessutom ska man försöka reda ut varför väggen plötsligt gav vika.

- Det vet inte, det får den tekniska utredningen visa. Men det var ju gammalt bruk, den här kåken är  byggd 1965, säger Bo Arvidsson.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista