Tre anhållna efter åldringsmord

Sammanlagt tre personer sitter nu anhållna i den mordutredning som inleddes efter att en kvinna i 80-årsåldern igår hittades död i sin lägenhet på en mindre ort norr om Motala. Polisen är dock fortfarande mycket förtegen om vad som egentligen hänt.

Det var i går förmiddag som en släkting hittade den gamla kvinnan död i lägenheten. Enligt polisen stod det redan från början klart att hon utsatts för någon form av våldsbrott och igår eftermiddag anhölls en 25-årig man som på sannolika skäl misstänkt för mord.

- Han har bevisligen funnits på plats så att han skulle ha kunna ha gjort det här, säger Tommy Johansson, presstaleman vid polisen.  

Polisen förtegen om misstankarna
Vad som i övrigt ligger till grund för misstankarna mot mannen vill polisen inte gå in på i nuläget. Enligt Tommy Johansson rör det sig både om uppgifter som kommit fram under de förhör som hållits med grannar till kvinnan och om sådant som kommit fram vid den tekniska undersökningen av lägenheten.

Ytterligare två anhållna
Under natten till idag anhölls ytterligare två personer. De är misstänkta för egendomsbrott och ska enligt Tommy Johansson inte ha med själva mordet att göra:

- De har ingenting med själva våldsbrottet att göra. I nuläget väljer vi bara att säga att de är misstänkta för egendomsbrott och att det brottet är en följdhistoria på den gärning som den 25-årige mannen är misstänkt för. 

Under morgondagen ska åklagaren ta ställning till om de tre personerna ska begäras häktade. 

Läs också:

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista