Nya förhör med mordmisstänkt idag

Den 25-årige man som sitter anhållen misstänkt för mordet på en 80-årig kvinna i Nykyrka utanför Motala ska under dagen förhöras på nytt.

Därefter ska åklagaren Britt-Louise Viklund ta ställning till om mannen ska begäras häktad.

Britt-Louise Viklund som leder förundersökningen befinner sig i dag i Motala och har under morgonen haft en genomgång av fallet med polisens utredare. Senare idag ska hon också besöka brottsplatsen och dessutom ska den 25-årige mannen förhöras på nytt.

- Det är lite oklart när det kan ske eftersom hans advokat ska vara närvarande, säger polisens presstalesman Tommy Johansson.

Förnekar brott
Britt-Louise Viklund vill i nuläget inte säga något om hur 25-åringen ställer sig till mordanklagelserna, men hans advokat Hans Orrenius säger till Motala Tidning i dag att hans klient förnekar brott.

Begäran om häktning
Någon gång under eftermiddagen räknar Tommy Johansson med att åklagaren ska ta ställning till om mannen ska begäras häktad. Sannolikt fattar hon då även beslut om ifall de två personer som sitter anhållna misstänkta för egendomsbrott ska begäras häktade.

Läs mer:
 

                                                  Louise Martinsson
                                                  louise.martinsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista