Blivande föräldrar får fortsätta åka till sjukhus i andra län

Landstingsstyrelsens ordförande Marie Morell kan idag inte lova att den akuta platsbristen på avdelningen för för tidigt födda barn på Universitetssjukhuset i Linköping kommer att kunna lösas omedelbart.

Under de senaste veckorna har flera kvinnor som sökt sig till avdelningen för för tidigt födda vid Universitetssjukhuset tvingats åka till sjukhus i Göteborg, Stockholm eller Jönköping på grund av platsbrist. Något som blivande mammor och pappor får räkna med att göra även i fortsättningen, för det moderata landstingsrådet Marie Morell kan idag inte lova någon akut lösning på problemet.
- Vi kan inte i det här skedet lova några åtgärder utan vi vill göra utan vi vill titta på vad det är för dimensioner. Det handlar också om att vi internt i landstingets ledning måste veta vad det är vi betalar ut pengar till och vad det är för någonting som händer. Så att vi inte står med den här situationen igen om ett halvår eller ett år utan att man löser det på lite längre sikt.


Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista