Imamer efterlyser mer samarbete

Mer samarbete mellan muslimer och andra aktörer i Östergötland. Det efterlyser två bosniska muslimska föreningar. Imamen Zekerijah Cajlakovic har tillsammans två kollegor från Linköping uppvaktat landshövding Björn Eriksson för att diskutera hur man kan samarbeta.

- Vi har diskuterat förebyggande arbete mot alkohol, droger och tobak, säger Zekerijah Cajlakovic från Norrköping till SR Östergötland.

Diskussioner har också förts kring hedersrelaterat våld och jämställdhetsfrågor. Men än har mötet inte lett till några konkreta resultat.

Rätt forum?
Nu väntar länsstyrelsen på att föreningarna ska komma in med konkreta förslag på hur de vill arbeta. Enligt integrationssamordnaren Nima Poushin är det idag svårt att säga i detalj vad länsstyrelsen kan göra.

- Det hänger mycket på vilka ideér de har, det är inte säkert att vi är rätt forum.

Men vad länsstyrelsen kan hjälpa till med är att hitta rätt kontakter för föreningarna, och enligt Nima Poushin har man redan liknande samarbeten.

Viktor Levander
viktor.levander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista