Uppmärksammat misshandelsfall tas upp i hovrätten

Hovrätten tar idag upp fallet mot den 20-årige man som i tingsrätten dömdes till 5 års fängelse för grov misshandel och vållande till annans död. Mannen misshandlade en 56-årig man så svårt att han avled senare på grund av sina skador.

Det var en lördagsnatt i början av oktober som en 20-årig man misshandlade en 56-årig Norrköpingsbo så svårt att han någon dag senare avled. Misshandeln ägde rum i centrala Norrköping inför flera vittnen.

Enligt åklagaren startade 20-åringen misshandeln utan något egentligt skäl genom att slå 56-åringen i bakhuvudet med en glasflaska och därefter gav honom flera kraftiga sparkar mot huvudet och magen.

Den första åklagaren som fick ärendet på sitt bord rubricerade brottet till grov misshandel och släppte 20-åringen efter förhör, men senare ändrade chefsåklagaren brottsrubriceringen till dråpförsök. Strax därefter avled 56-åringen.

I tingsrätten ville åklagare Torsten Angervåg att 20-åringen skulle skulle dömas till fängelse i sju till åtta år för mord, men rätten valde att döma mannen till fängelse i fem år för grov misshandel och vållande till annans död.

Tahir Yousef
tahir.yousef@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista