Hemtjänstpersonal kniper

Större områden, färre lokaler och ingen tid att ta rast gör att hemtjänstpersonalen i Norrköping blivit vana att knipa istället för att gå på toaletten.

Fackförbundet Kommunal vill nu att Norrköpings kommun beslutar att det är tillåtet för personalen att använda toaletter på exempelvis skolor.

Flera hemtjänstområden har slagits ihop och i delar av Norrköping är det nu större geografiska områden, vilket gör att de anställda där kan ha långt till personaltoaletten.

Det är inte förbjudet att använda vårdtagarnas toaletter, men framför allt av hänsyn till de boende gör man inte det. Det kan även föreligga en viss smittorisk.
-Personalen är van vid att det kan vara besvärligt och man låter bli att dricka och äta för att inte bli extra kissnödig, säger Mona Kindström-Tjäder huvudskyddsombud på sektion sju.

Fackförbundet Kommunal har nu uppmärksammat kommunen på problemet. Man önskar att Norrköpings kommun tar ett beslut om att det är tillåtet att använda toaletter på exempelvis skolor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista