Riksdagsmän på promenad utmed hårt kritiserad väg

I Motala bjöd kommunledningen idag sina borgerliga kollegor från riksdagens östgötabänk på en promenad utmed den hårt trafikerade riksväg 50. Syftet var att visa hur akut behovet av en ny vägsträckning är och budskapet verkade gå fram.

- Problemet blir ju väldigt påtagligt när man står så nära och försöker föra ett samtal och knappt hör vad man säger eller ens vad man tänker, sa den moderata riksdagsledamoten Betty Malmberg från Ödeshög.

Ständig risk för svår olycka 
Hon var en av de borgerliga riksdagsledamöter som tidigare idag fick följa med kommunledningen i Motala på en promenad utmed den hårt trafikerade riksvägen som idag går rakt igenom staden.

- Jag ville helt enkelt visa dem vilken miljö våra barn går i till och från skolan och hur vi lever här i Motala med den här ständiga risken för en olycka med farligt gods. Hitills har vi ju bara haft tur, sa kommunalrådet Eva Isaksson Ribers (m).

Budskapet gick fram
Hennes förhoppning var naturligtvis att promenaden skulle få riksdagsledamöterna att verkligen inse hur akut en ny vägsträckning är och budskapet verkade gå fram. 

- Det går inte att vänta så mycket längre till. Något måste hända nu innan det är för sent, sa Betty Malmberg som till och med sa sig vara beredd att rösta emot partilinjen om det skulle bli nödvändigt:

- Jag har faktiskt inte fått den frågan tidigare men som det känns idag så skulle jag det.

Tahir Yosef
tahir.yosef@sr.se
Louise Martinsson
louise.martinsson@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista