Ministrar pratade klimat med studenter

I dag fick studenter i Linköping möjlighet att fråga ut EU-ministern Cecilia Malmström och miljöminister Andreas Carlgren.

Klimatfrågan har de senaste månaderna seglat upp som en ödesfråga för Sverige och mänskligheten. Den borgerliga regeringen har fått kritik för att inte göra tillräckligt.

Trots kritiken varnade Andreas Carlgren för att gå opinionen till mötes genom att fatta förhastade beslut.

- Det skulle vara lockande att nu ta några snabba beslut för att det är på tapeten. Men det är inte säkert att det skulle lösa klimatfrågan. Utan man behöver växla in det i ett mycket mer långsiktigt arbete i hela det svenska samhället för att på så sätt vara föregångare i EU och världen. Det tror jag är den riktiga lösningen, säger Carlgren.

Christoffer Wallqvist som var en av dem som lyssnade på minsitrarna och var nöjd med vad han fick höra.

- Jag tyckte det var jätteintressant. Som vanligt med politiker är det mycket babbel och liknande.

Har du förtroende för regeringens miljöpolitik?

-Ja, eller jag har inte förtroende för någon politikers miljöpolitik. Men jag tror att det är bättre med den borgerliga regeringen. Det är svårt att veta om det varit bättre med socialdemokraterna eftersom det direkt blev en förändring på världsopinionen efter det svenska valet.

Olof Sjölander
olof.sjolander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista