Orimliga elräkningar

84-åriga Ingrid Brandt i Bestorp utanför Linköping har under ett års tid tvingats betala skyhöga elräkningar, trots att hon bor i en hyreslägenhet och inte gör av med onormalt mycket el.

Hon vänt sig till sitt elbolag, till hyresvärden och hyresgästföreningen, men ingenting har hänt, hittills.

Ingrid Brandt är 84 år och bor i en tvårummare på bottenplanet i ett privat hyreshus. Hon har bott där i flera år och under tiden har elräkningen bara stigit, nu är den uppe i 2000 kronor per månad.

Maskinerna i köket är hyfsat nya standardmaskiner som Ingrid Brandt använder med måtta, berättar hon. Huset är byggt på 90-talet och grannen på planet ovanför, som har en likadan lägenhet som Ingrid Brandt, betalar mindre än hälften av det Ingrid Brandt betalar för elen, 8000 kronor per år.

Ingrid Brandt har talat med fastighetsförvaltaren på det privata hyresbolaget Bra Boende AB som äger huset. De har sett över värmefläktsystemet och lagt in en extra golvmatta i köket. Hon har talat med Hyresgästföreningen och förstås med elleverantören Eon. Men hittills har ingen kommit på vad de höga elräkningarna beror på.

Men när Sveriges Radio Östergötland ringer upp Eon säger kundombudsman Thomas Gustafsson att man nu kommer att kontrollera Ingrid Brandts elmätare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista