Linköping mot slutspel?

Med två matcher kvar att spela tog Linköping ett viktigt poäng när man till slut kvitterade till 1-1 mot Mora i elitserien i ishockey på måndagkvällen..

Nu ligger Linköping på sjätte plats och åtta lag går till slutspel.

På tennis slog Linköpings Nicklas Persson in kvitteringen till 1-1 i Mora.

Ett mycket viktigt mål i slutspelsjakten - och tungt för Mora som trots poängen tappade en placering i tabellen.
-Visst är det fortfarande lite speciellt att göra mål i Mora, sade Nicklas Persson med förflutet i Leksand.

Det syntes på isen att båda lagen behövde poäng. Båda lagen backade hem med flera spelare och satte defensiven i högsätet. Mora tog ledningen efter halva matchen när Tomas Skogs spräckte den nolla Linköping-målvakten Rastislav Stana hållt intakt drygt två och en halv match. Stana var annars riktigt bra, precis som Juha Pitkämäki i hemmamålet.

Mora hade också chansen i fem mot tre i slutet av andra perioden men fick inte spelet i numerärt överläge att stämma alls.

En utvisning på Moras Pierre Johnsson i slutet av sista perioden blev ödesdiger för Mora. Efter ett backskott lyckades Nicklas Persson slå in kvitteringen på tennis. Vilt jubel i Linköping, deppigt och synnerligen irriterat i Moralägret.
-Visst är det fortfarande speciellt att göra mål i Mora, det sitter fortfarande i att jag spelat många roliga derbymatcher med Leksand här tidigare, sade Persson.
-Poängen var viktig för oss, fyra poäng ner till strecket med två omgångar kvar. Det är tufft och lite nervöst men samtidigt gäller det att njuta när det är så pass spännande som den är. Serien är ju otroligt jämn, fortsatte Persson.

Linköping stannar kvar i Dalarna inför onsdagens viktiga bortamatch mot Brynäs. Seger där och slutspelsplatsen är säkrad av egen kraft. För Mora väntar dubbelmöten med Modo. Hemma på onsdag, borta på fredag.
-Just nu känns det lite deppigt men i morron gäller det att komma tillbaka som en ny människa. Vi har inga problem att hålla humöret uppe, sade Moras Tomas Skogs.
-Men det känns tungt att tappa ledningen på det sätt vi gör. När domaren tar en sån utvisning som han gjorde kunde han ha tagit 100 till under matchen, fortsatte Skogs.

I och med poängen har Mora två poäng till godo på Skellefteå under kvalseriestrecket. Upp till slutspelsstrecket är det två placeringar men bara en poäng.

Sune Karlsson/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista