Företagare i Vadstena besvikna

Idag kommer infrastrukturminister Åsa Torstensson till Östergötland och hon behöver höra vad Vadstenaföretagarna tycker i frågan om hur riksväg 50 och 32 ska byggas om.

Det anser Rolf Fagrell på organisationen Vadstena företagare, som skrivit brev till Åsa Torstensson.

Företagare i Vadstena är besvikna på att kommunen gått samman med grannkommunerna om ett gemensamt förslag till hur trafikfrågan i närområdet ska lösas för att lättare kunna påverka politikerna.

Där en utbyggnad av riksväg 32 förespråkas av Motala, Ödeshög, Vadstena och Mjölby kommmun.

Utbyggnad av riksväg 50
Företagarna vill att riksväg 50 i framtiden går som nu mellan Motala och Ödeshög via Vadstena. Man vill att en förbifart ska byggas runt Vadstena för att slippa den tunga trafiken genom stan och man vill att sträckan Vadstena-Omberg vid Alvastra byggs ut.

Oro för färre besökare
Företagarna är oroliga för att det förslag som de fyra kommunerna i området kommit fram till skulle skada besöksnäringen i Vadstena och Ödeshög.

- Vi vill ha en rejält utbyggd riksväg 50 och en förbifart förbi Vadstena på det sätt som det var tänkt från början, säger Rolf Fagrell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista