Hästgymnasiet överklagas

För en månad sedan fick företaget Lärande i Östergötland AB klartecken från Skolverket att redan till hösten starta ett hästgymnasium i Norrköping.

Men nu har Norrköpings kommun överklagat beslutet och verksamheten kan inte komma igång innan ärendet prövats i Länsrätten, en hantering som kan ta tid.

-Vi är både ledsna och upprörda, säger Jan Vikström som är VD för Lärande i Östergötland AB. Ledsna för alla de elever som sökt till Hästgymnasiet och nu kanske inte får gå den gymnasieutbildning de valt, upprörda över Norrköpings kommuns agerande.

Kommunen och dess tjänstemän har inte ens varit rakryggade nog att meddela oss att de har överklagat Skolverkets tillstånd för vår skolstart. Vi fick reda på kommunens agerande av en ren slump då en tjänsteman på Skolverket nämnde det i en diskussion kring en annan fråga. Vi har nu sedan slutet av januari, efter Skolverkets tillståndsbeslut, jobbat med att marknadsföra Hästgymnasiet i Norrköping till intresserade elever. Samtidigt har kommunen arbetat i det tysta på att stoppa skolan, säger Jan Vikström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista