LHC laddar för matcher i Örnsköldsvik

I kväll kan Linköping rycka i ishockeyn finalserie. 2-1 i matcher är ett bra utgångsläge men nu väntar två raka matcher i Modos hemmahall i Örnsköldsvik.

Två bortamatcher i hockeytokiga Örnsköldsvik. Tufft javisst, men LHC:s tränare Janne Karlsson är lugn inför kvällens match.

Tidigare idag tränade Linköping i Swedbank arena. Förutom Mikko Luoma, som är borta för resten av säsongen, är alla spelare friska och kan spela.

- Läget i laget är väldigt positivt. Det är skönt att vi är på plats redan och får värma ordentligt. Vi kan ta mat och vila på hotellet och komma väl förberedda till matchen, säger Janne Karlsson.

Konstig match senast
Nu har Modo två raka hemmamatcher på tisdag och torsdag. Linköping förlorade senast lagen möttes i Örnsköldsvik.

- Jag tyckte det var en väldigt konstigt match. Vi hade förväntat oss ett mycket hårdare tryck från Modo. Tyvärr kanske vi förväntade det oss för mycket för vi tog inte tag i taktpinnen utan lät det bero och hamnade i underläge med 3-0. Det var lite för mycket att ge Modo en sådan ledning.

Janne Karlsson tror inte att hemmaplan kommer att bära Modo till seger mot LHC den här gången, snarare tvärtom.

- Det kan definitivt vara en stressfaktor för Modo. Svensken i gemen är väl inte så jäkla stark vad det gäller att reda ut sådana här situationer med att ha press på sig. Hemmaplan kan ofta vara en nackdel.

Viktigt att slappna av
Under dagens öppna träning drog Karlsson tillbaka killarna till ena kortsidan, bort från åskådarna, för att gå igenom de sista taktiska detaljerna inför kvällens match. Vad som sas vill han inte berätta.

Nu stannar LHC i Örnsköldsvik efter kvällens match. Det blir ny träning på onsdag och sen är det match igen på torsdag. Mellan matcherna gäller det att ta det lugnt och vila.

- Killarna får väl slå ihjäl tiden med vad de vill, fika, bio eller vad de nu sysslar med, helt enkelt relaxa lite. Det är väldigt viktigt i slutspelstider att kunna slappna av.

Lennart Sundvall
lennart.sundvall@sr.se
Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista