Mer insatser för romer kan bli aktuellt

Det kan behövas mer riktade insatser till romer i Norrköpings skolor. Det medger kommunalrådet Lars Stjernkvist efter att ha tagit del av den undersökning som gjorts och som visar att romska flyktingar har det svårt i skolan.

Tidigare har det funnits riktade åtgärder till romska elever, men de finns inte kvar.

- Som alltid när man driver projektverksamhet är tanken att kunskapen ska gå över till den ordinarie organisationen så småningom. Nu förstår jag att Baki Hasan ställer frågan om det verkligen skett, om det inte behövs fortsatta riktade satsningar och det måste vi självklart vara öppna för att pröva, säger Lars Stjernqvist.

Igår kunde SR Östergötland berätta om den undersökning som Baki Hasan gjort för Norrköpings kommun att att den visar att romska flyktingar har det svårt både i skolan och på arbetsmarknaden. Hasan efterlyser bland annat bättre kunskaper om romernas levnadsförhållanden.

- Jag håller med honom i den viktiga slutsatsen om att vi behöver kunskap och information för förhållandena är väldigt speciella för romerna, säger Stjernkvist.

Viktor Levander
viktor.levander@sr.se

Läs mer om romernas situation:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista