Många vill se LHC på lördag

Nu på förmiddagen släpps biljetterna till den sjätte finalmatchen i ishockey mellan LHC och Modo och utanför Cloetta Center ringlar sig köerna långa.

Kravallstaket finns på plats vid biljettkassan på Cloetta Center där trycket är hårt efter biljetter till den sjätte SM-finalen. Och vice klubbdirektör Anders Mäki fick beordra fram ytterligare staket för att hålla reda på massorna.

– Det är helt osannolikt. Vi hade ju ett grymt intresse första två finalerna men det här slår alla rekord, säger Anders Mäki.

Redan två timmar innan man öppnade köade folk efter biljetter. Även på Ikano-huset säljs biljetter och där har köerna också varit långa. I Cloetta Center finns 8 500 plaster men enligt Anders Mäki kunde man en dag som denna haft en ishall som rymmer det dubbla.

– Vi skulle kunna haft en ishall med 15-16 000 till den här matchen helt klart.

Eva Bergkvist är en av dem som sökt sig till kön utanför ishallen och hoppas på att få några biljetter.

– LHC har aldrig varit i final och det är spännande. Det är feber och jag vill vara med.

Enligt Anders Mäki är det osäkert om det kommer att finnas några biljetter kvar tills i eftermiddag då de ska släppas till försäljning på Internet.

- Jag är rädd för att det inte kommer finnas kvar några eftersom intresset är så stort här. Det är svårt att bedöma om det kommer finnas några kvar.

Läs om gårdagens finalmatch:

Olof Sjölander
olof.sjolander@sr.se

Carolina Blaad
carolina.blaad@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista