Sjuårig pojke död i villabrand i Överum

Uppdaterad version 10:05

En sjuårig pojke omkom vid en häftig brand i en villa i Överum i Småland strax söder om Åtvidaberg sent igår kväll. I villan fanns också två vuxna och en treårig pojke. De får nu krishjälp på Västerviks lasarett. 

Det var strax innan klockan 23 i går kväll som larmet om villabranden kom och när räddningstjänsten kom till platsen brann det redan rejält. 

- När den första styrkan kom fram var det ju en utvecklad brand och lågor slog ut från i alla fall ett av fönstren, berättar Tomas Grauer som var först på plats.

Försökte rädda sjuåringen
Enligt polisen hade kvinnan i huset vaknat av röklukten och lyckats ta sig ut ur huset med treåringen. Samtidigt försökte mannen få med sig sjuåringen ut, men när han öppnade dörren till pojkens rum ska någon form av  explosionsartad övertändning ha skett inne i rummet.

- Vi fick ju fort uppgifter om att det saknades en person, men branden gjorde att innertaket rasade in och det var mycket saker i vägen och då är det inte lätt att hitta något, säger Tomas Grauer.

Får krishjälp
Han säger också att branden sannolikt började i ett av sovrummen och att polisen i morgon ska genomföra en teknisk undersökning av brandplatsen.

- Mamman, pappan och treåringen har förts till Västerviks sjukhus, där det ska upprättas någon slags krishjälp, säger PO Jansson, vakthavande befäl vid polisen i Kalmar län, till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".