Klartecken för hästgymnasium i Linköping

Nu är det klart att det blir ett hästgymnasium i Linköping till hösten. Det är företaget Lärande i Östergötland som har fått klartecken att starta verksamhet där i höst.

Skolverket hade tidigare sagt nej till en etablering med motiveringen att en sådan skulle konkurrera ut landstingets utbildning i hästhållning som redan finns på naturbruksgymnasiet i Vreta.

Beslutet överklagades dock till länsrätten som nu har gett företaget rätt och utbildningen startar till hösten.

- Det är kort tid för oss men vi är väl förberedda och har sedan tidigare ett stort antal intresserade elever som nu får möjlighet att gå den utbildning de önskar, säger VD Jan Vikström.

Elevernas omvalsperiod till gymnasiet startar i mitten av april och Lärande i Östergötland kommer nu att arrangera träffar för att informera om utbildningen. 

Tidigare har Skolverket också gett företaget tillstånd att starta ett hästgymnasium i Norrköping. Det beslutet har dock kommunen överklagat till länsrätten.

– Vi är övertygade om att länsrätten kommer att ge oss sitt bifall även för denna start, säger Jan Vikström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".