Sorg i Överum efter dödsbranden

I Överum strax söder om Åtvidaberg är sorgen idag mycket tung efter onsdagskvällens villabrand då en sjuårig pojke omkom. Polisen har inlett sin tekniska undersökning av den eldhärjade villan.

Den sjuårige pojken bodde egentligen hos sin mamma i en annan ort i Kalmar län. Igår kväll var han på besök hos sin pappa i villan i Överum. Han ska dock ha vistats mycket på orten och har bland annat gått i den förskola där hans treårige lillebror nu går.

- Det var naturligtvis ett väldigt tungt besked jag fick i morse vid halv åtta-tiden, säger Håkan Lerman, rektor på Överumsskolan.

Krishantering inledd
I morgon ska räddningstjänsten hålla ett informationsmöte om branden för allmänheten i skolans matsal, men redan idag har skolan inlett sin krishantering.

- Det vi idag har gjort är att prata med personalen och med de närmast berörda. Jag har också pratat med skolspsykologen och bland annat diskuterat förberedelserna inför den yngre broderns återkomst, säger Håkan Lerman.

Oklart vad som orsakade branden
Samtidigt som man i Överum idag sörjer pojkens bortgång, har polisen nu i eftermiddag inlett en teknisk undersökning av den eldhärjade villan. I förmiddags var räddningstjänsten på plats och eftersläckte och kontrollerade sedan med en värmekamera att ingen brandhärd fanns kvar. 

Med stor säkerhet har man nu lokaliserat det rum som branden började i, men ännu vet man inget om brandorsaken säger räddningschefen Roger Landelius:

- Nej, det kan jag inte säga något om. Enligt en granne ska det inte ha varit några lampor tända i huset så det kunde man utesluta enligt dem, men vi vet inte alls. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista