LHC förlorade - fördel Modo i finalserien

I en tät och målfattig match vann Modo med 2–1 mot Linköping efter förlängning. Örnsköldsviklaget leder nu finalmötet med 3–2  i matcher i bäst av sju.

Den femte SM-finalen i ishockey avgjordes efter förlängning. Efter 17.01 i den första förlängningsperioden avgjorde Modos Kristian Kuusela med sitt 2-1-mål.

-Mitt skönaste mål i karriären, jublade den 24-årige matchhjälten.

Modo ledde länge under ordinarie tid efter Per-Åge Skröders ledningsmål i den andra perioden, men Linköpingsbacken Martin Öhrstedt kvitterade med mindre än fyra minuter kvar av den tredje perioden.

Nu leder Modo finalserien med 3-2 och är en seger från SM-guld. Den sjätte matchen, i bäst av sju möten, spelas i Linköping på lördag.

-Idrotten är inte alltid så rättvis. Vi gjorde en jäkla bra match - ändå räckte det inte. Det är bara att gratulera Modo till segern. Men än är inte den här kampen över, det ska vi se till på lördag, sade LHC-tränaren Janne Karlsson.

FAKTA: Modo-LHC 2-1

Andra perioden:
1-0 (13.01) Per-Åge Skröder (Hans Jonsson).
Tredje perioden:
1-1 (16.23) Martin Öhrstedt (Magnus Johansson, Ulf Söderström).
Fjärde perioden:
2-1 (17.01) Kristian Kuusela (Per-Åge Skröder, Niklas Sundström) spel fem mot fyra.

Skott: 27-42
Utvisningar, Modo: 6x2.
Linköping: 4x2.
Publik: 7 600.

Modo leder med 3-2 i matcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista