1 av 2
Modopubliken jublar medan Linköpingsspelarna deppar efter slutsignalen
2 av 2
Magnus Johansson tar emot silverpokalen vid prisutdelningen

LHC föll- guldet till Örnsköldsvik

Linköpings HC får nöja med SM-silver. Igår vann Modo den sjätte finalmatchen och tog därmed hem finalserien med 4-2 i matchen.

Kristian Kuusela blev guldhjälte för Modo när han slog in slutresultatet 3-2 i den andra perioden.

- Det känns bittert. Vi hade hoppats att vi hade kunnat ta den här serien till sju matcher men nu står Modo som mästare och vad ska man säga, de är värdiga mästare, sa LHC Magnus Johansson efter matchen.

Kvällen började bra för Linköping. Ett fullsatt Cloetta Center kokade och redan i den tredje minuten gjorde Tomas Vlasak 1-0 i powerplay. När första perioden var slut stod det 2-1 till LHC.

Demonisk målvakt
I andra vände Modo på Matchen Zdenek Blatny och Kristian Kuusela gjorde var sitt mål och i tredje perioden gick Modo in för att bevaka ledningen.

Och som de gjorde. Trots att LHC låg på för en kvittering var de riktigt heta chanserna få.

- Men killarna ska en eloge för vi kommer ut idag med en jäkla energi. Vi gör en bra match idag men han är ju nästan demonisk, Modos målvakt, säger LHC:s tränare Janne Karlsson.

Märklig säsong
När besvikelsen efter förlusten lagt sig kan LHC: blicka tillbaka på en lika svängig som framgångsrik säsong. För ett par månader sedan var Linköping näst sist i elitserien och på väg till kvalserien. Nu är man näst bäst och silvermedaljen är klubbens största framgång någonsin.

- Ja, det har ju varit en resa både genom det ena och det andra men jag tycker ändå att vi måste vara nöjda med slutet, säger Janne Karlsson om säsongen.

Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se

Hör också:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".