Söderköpings kommunhus

Kommunalråd: "Skärgården har utvecklingspotential"

Söderköpings politiska ledning håller inte med om kritiken att kommunen inte satsar på skärgården. ”Området har en enorm utvecklingspotential”, säger ansvarigt kommunalråd.

Under måndagsmorgonen berättade nyheterna att föreningen Gula Huset i S:t Anna vill se fler åtgärder från kommunens sida för att behålla året runt befolkningen och att fler flyttar till skärgården.

Men kommunstyrelsens ordförande, centerpartisten Magnus Berge har en annan uppfattning.
- Det finns många kommuner som gett upp för längesen.

Utvecklingspotential
Han menar att Söderköping gör tvärtom.

- Det finns mer att göra, vi ser ju den här delen av Östergötland att den har en enorm utvecklingspotential, säger Berge.

Av Söderköpings kommun runt 14 000 invånare bor drygt 2000 personer i trakterna runt S:t Anna, Skällvik, Mogata och Börrum.

Kommunhjälp
Invånarna är oroliga för framtiden efter att den enda året runt öppna lanthandeln i Bottna stängt, Engelholms skola på södra Finnö läggs ned till hösten och att flera bussturer dragits in.

Magnus Berge påpekar att det finns både ett äldreboende och skola i S:t Anna som inte är nedläggningshotade. Dessutom hjälper kommunen till att få igång affären i Bottna igen.

Maria Turdén
maria.turden@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista