Josefine Öqvist

Svidande förlust för Linköping

Linköpings FC skulle åka till Västergötland och hämta tre säkra poäng mot bottentippade nykomlingen Falköping KIK. Men det gick inte alls. Falköping vann med 2-1 och LFC inkasserade sin andra raka förlust i allsvenskan.

-Jag tycker att vi har hela matchen. Vi måste ha bollen 90 % av matchen. Men de tar vara på våra misstag och sen kämpar de och sliter så jag tycker de är värdiga vinnare, säger LFC forward Josefine Öqvist.

”Många kämpar inte”
Falköping rivstartade och gjorde båda sina mål under matchens första tio minuter. Frida Östberg reducerade för LFC men närmare kom inte Linköping och Öqvist är kritisk till lagets insats.

- Många i vårt lag kämpar inte och vi får faktiskt ta tag i det här nu för man kan inte vara favorittippad och spela så här dåligt.

Det skulle vara tre enkla poäng mot Falköping som alla tippat i botten av tabellen medan Linköping i alla fall har tänkt sig att kriga i toppen. Öqvist tycker inte att chockstarten med två mål i baken direkt i starten borde avgjort matchen.

- Man blir lite fundersam samtidigt vet vi att vi är bra och kan trilla bra. Men det var en svår plan, det är studsigt. 0-2 efter tio minuter tycker jag inte ska vara något problem. Man spelar i 90 minuter vi ska hinna ha ganska många chanser.

”Jädrigt tungt”
Istället blev det ännu en förlust, LFC:s andra på två matcher i årets allsvenska.

- Just nu är det jädrigt tungt och man undrar vad som är fel. Vi har fått mycket skador på viktiga spelare och det syns idag tycker jag, säger Öqvist.

Christoffer Johansson
christoffer.johansson@sr.se
Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista