Dyra fotbollsbiljetter på Idrottsparken

IFK Norrköping har bland de dyraste biljetterna i superettan. Det visar en sammanställning som Sveriges Radio Östergötland har gjort.

Allra dyrast är det att gå och se fotboll när Mjällby spelar hemmamatcher, 220 kronor.

IFK Norrköpings dyraste biljett kostar 170 kronor.

- Jag är inte helt förvånad, vi har en bakgrund från allsvenskan och den prisbilden lever till viss del kvar, säger Fredrik Ringborg, marknadschef i IFK Norrköping.

Billigare biljetter
Biljettintäkterna står för 10 procent av IFK Norrköpings totala omsättning - som i år beräknas hamna runt 28 miljoner kronor, och är därför viktiga enligt Fredrik Ringborg.

Han poängterar även att det finns betydligt billigare biljetter att köpa för den som vill - men han tror att utvecklingen kommer att gå mot dyrare biljetter. Åtminstone för den som vill ha lite extra service i samband med sitt fotbollsbesök.

- Vi har ju en vision om att vi vill bygga om vår arena, vi tror att när vi gör det så kan vi ha en större prisdifferens.
Allsvenskan
Går IFK Norrköping upp i allsvenskan nästa säsong, då höjs priserna ytterligare.

- Ja, det tror jag men jag tror också att den publik vi har är beredda att lägga lite extra, säger Fredrik Ringborg.

Marie-Louise Kristensson
marie-louise.kristensson@sr.se
Jose Gebrael
nyheter.ostg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista