Polisen satsar mot fartsyndare

Nu i veckan bör alla bilister i Östergötland vara lite extra lätta i högerfoten. Orsaken är att polisen den här veckan gör en storsatsning på hastighetsövervakning.

Satsningen är en del i en internationell trafiksäkerhetsinsats.

– Vi satsar extra mycket på trafikövervakning under den här veckan, vilket innebär att personal i yttre tjänst har i uppgift att titta på hastighetsöverträdelserna som förekommer på våra vägar, säger Hans Lundgren Chef för trafikpolisen i Östergötland.

Polisen har samlat in tips om platser som där det ofta sker överträdelser och tanken är att de främst ska finnas på särskilt drabbade vägavsnitt.

Ni har ju sådana här veckor då och då. Gör de någon skillnad?
– Nä, när det gäller hastighetsöverträdelser finns det ju alltid många att rapportera och övervaka, så skillnaden märks inte så här temporärt, men på sikt hoppas vi att det ska göra skillnad.

Känns det inte tröstlöst som trafikpolis, att det är så många som bryter mot de här lagarna?
– Ja, det är ju ett långsiktigt arbete vi håller på med – att sänka hastigheterna på våra vägar, men visst ibland kan det kännas tröstlöst.

Viktor Levander
viktor.levander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista