Mordmisstänkt känd av polisen

Den man som sitter anhållen för mord på sin 65-åriga sambo i Norrköping igår kväll har tidigare förekommit i brottsutredningar som gäller våld mot den avlidna kvinnan.

I övrigt är polisen förtegen om omständigheterna kring fallet.

- Vi kan inte säkert säga att det är ett mord men vi kan inte heller utesluta brott. Det gör att vi måste få lite tid för utredningsarbetet. Vi väntar just nu på rättsläkarens undersökning om vad kvinnan har dött av, säger Anne Asp chef för våldsroteln i Norrköping.

Kvinnan bodde med en jämnårig man som greps av polisen igår och nu är anhållen skäligen misstänkt för mord. Men än så länge vet inte polisen om det verkligen handlar om ett mord. Enligt polisen larmade mannen själv polisen. Under dagen har en teknisk undersökning av platsen gjorts och samtidigt väntas rättsläkaren fastställa dödsorsaken.

Det som stärker polisens misstankar mot mannen är att han sedan tidigare förekommer hos polisen och han är just nu åtalad i ett mål.

- Det handlar om våldsbrottt mot den avlidna kvinnan, säger Anne Asp.

Tahir Yousef
tahir.yousef@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista