Sylvia missnöjt med 0-0 mot Landskrona

Nykomlingen Sylvia har ännu inte förlorat i årets upplaga av Superettan. Igår blev det återigen oavgjort, 0-0 mot förmodade topplaget Landskrona.

Men Sylvia är ingen blygsam nykomling som nöjer sig med en poäng.

- Vi får se det som en kollektiv vinst även om det blev två uteblivna poäng.Vi hade ju chanser att ta hem segern men med försäsongen som bakgrund får vi se det som ett steg framåt och ta med oss det till nästa match, säger Michael Cupan.

Sylvia hade ingen bra försäsong men lagom till seriestarten verkar laget ha hittat formen. Två oavgjorda matcher hittills men inga mål idag. Det oroar inte Michael Cupan.

- Vi jobbar oss sakta in serien och kollektivet så allt kan ju inte komma på en gång. Målen kommer förhoppningsvis nästa gång.

Igår hade Sylvia fyra riktigt bra chanser att avgöra matchen. Det gick inte men de dryga tusen åskådarna på Idrottsparken fick i alla fall se en god kämpainsats av Sylvia tycker Michael Cupan.

- Moralen måste vi lyfta fram idag. Det är något vi saknat under försäsongen. Vi har ett jäkla go och kämparanda i laget och det resulterar i att vi vågar spela ut och spela vårt spel så det ser bra ut.

Sylvia tänker inte lägga sig på defensiven trots att man är nykomlingar i serien.

- Det är ju inte vår melodi, liret sitter ju i ryggmärgen i Sylvia. Det är svårt att ändra på utan det vi får försöka är att hitta balansen mellan kämpa och lira.

Bosse Ohlsson
bo.ohlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista