Elitseriespeedway i Linköping

Det blir elitseriespeedway på Sviestadbanan i Linköping den 22 maj. Då ska Göteborgsklubben Kaparna köra sin hemmamatch mot Motalalaget Piraterna.

Bakgrunden är att inför återkomsten till elitserien har Kaparna ingen hemmabana, bygget av en ny bana vid Säve i Göteborg har försenats kraftigt och den gamla banan Arendal får klubben inte längre använda efter en tvist med markägaren.

Att Kaparna väljer Sviestadbanan för en av sina hemmamatcher beror enligt klubbens ordförande Tommy Rander på att den är ganska lik Arendalsbanan i formen.

(På grund av avståndet mellan Göteborg och Linköping tror inte Tommy Rander på något större stöd från de egna fansen, men hoppas ändå att Motalapubliken skall komma)

Sedan Norrköpingsklubben Vargarna åkte ur elitserien i fjol, blir det inga speedwaymatcher på Kråkvilan på tisdagarna, men DEN banan är troligen ändå inte aktuell för Kaparna, enligt Tommy Rander.

- Även om vi har kört bra i Norrköping, är det ingen bana som någon förare gillar.

Eftersom kaparna troligen inte kommer ha en egen bana på hela säsongen, har de börjat planera för var de ska lägga sina matcher och hittills är det lart att förutom Sviestadbanan, kommer de också köra en match i Nässjö och en i Gisslaved.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista