Två häktade i mordutredningen i Söderköping

Även den man, som varit anhållen i sin frånvaro misstänkt för att vara inblandad i en 50-årig söderköpingsbos död på valborgsmässonatten, har nu häktats.

Mannen, en 48-årig norrköpingsbo, anmälde sig själv till polisen i fredags eftermiddag och både han och hans 55-åriga hustru sitter nu häktade misstänkta för grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Precis som när den 55-åriga kvinnan häktades i torsdags hölls eftermiddagens förhandlingar i Norrköpings tingsrätt, på åklagarens begäran, bakom stängda dörrar. 

När överläggningarna avslutats meddelade rätten att den 48-årige mannen kommer att häktas, men inte för mord eller dråp som åklagaren yrkat på, utan för grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Samma bedömning gjorde rätten i torsdags när häktningsframställningen mot den 55-åriga kvinnan behandlades och inte heller idag ville åklagaren Magnus Lindqvist kommentera rättens beslut.

Han vill inte heller säga något om hur de båda misstänkta själva ställer sig till anklagelserna. Åtal ska vara väckt senast den första juni.

Läs också: