Kommunen om dagisrymningarna - det får inte hända

- Självklart är vi oerhört ledsna över det som har hänt och nu får vi titta ytterligare på vad vi ska göra för att detta inte ska ske igen, det säger Lars-Åke Edvardsson, utbildningschef i Norrköpings kommun efter den andra dagisrymningen på kort tid.

Det var i går som två fyraåriga flickor lyckades klättra över staketet på sin förskola i Pryssgården i Norrköping och inte saknades förrän en privatperson slog larm. Han hade då hittat flickorna vid en hårt trafikerad väg en kilometer från dagiset.

Tvååringar rymde i Lindö
Det här är den andra dagisrymningen i Norrköping på kort tid. I början av april promenerade två knappt tvååriga pojkar ut från sitt dagis i Lindö utan att personalen märkte något och den fråga många ställer sig idag är naturligtvis hur detta kan ske.

- Ja, det är ju en fråga som vi ställer oss också, säger Lars- Åke Edvardsson som tillsammans med ansvariga politiker i dag besökt den aktuella förskolan.

Får inte hända
Han säger också att man försökte dra lärdom redan av det som hände i Lindö för en månad sedan och att man nu ska göra allt man kan för att det inte ska upprepas:

- Jag är den första att säga att detta inte får hända, men vi vet också att det kan hända och nu har det hänt två gånger på kort tid och vi ska göra allt vad vi kan för att det inte ska hända igen.