Norrköpingsföretag på amerikansk lista

Företaget Econova i Åby utanför Norrköping finns som enda företag i Östergötland med på den lista ver svenska miljöteknikföretag som presenterats för amerikanska riskkapitalister.

- Vi tycker att det var hedrande att få vara med på den här listan eftersom vi tycker att det är väldigt spännande att kunna vara med och marknadsföra våra affärsidéer där är man ju väldigt intresserad av miljötekniken som finns i Sverige, säger företagets vd Håkan Larsson.

Ska locka amerikanska investerare
Det är den amerikanska ambassadören i Sverige som listat 30 svenska miljöteknikföretag som presenterats för amerikanska riskkapitalister. Huvuddelen av företagen är inriktade på biobränslen och energi, en bransh som fått ett uppsving i hela världen de senaste åren. Med på listan finns också Scandinavian Biogas som har sitt säte i Uppsala men forskningsverksamhet i Linköping.

Econova sysslar bland annat med hantering av soptippar och den biogas som bildas där. De tar också hand om restprodukter från skogsindustrin som sedan används som bränsle.

Användas i marknadsföringen
Även om inga investerare från USA hört av sig till Econova hittills så tror Håkan Larsson ändå att det är värdefullt att finnas med på listan över intressanta miljöteknikföretag.

- Vi kommer att använda det här som en del av vår marknadsföring, att vi finns med på den här listan och vi är ett spännande företag.

Pelle Zettersten
pelle.zettersten@sr.se