21-åring åtalas för anlagda bränder i Norrköping

Den 21-årige man som erkänt att han anlagt flera bränder i Norrköping åtalades i dag. Värden för 28 miljoner kronor förstördes vid bränderna.
I januari i år brann Åbys gamla kvarn. Skador för minst 300 000 kronor uppstod. Samma dag brann en verkstad i Åby och några dagar senare ett förråd. Den 21-årige mannen hördes av polisen men kunde inte bindas till bränderna. I senare polisförhör har han erkänt att det var han som tände eld. I slutet av augusti drog en våg av anlagda bränder genom Norrköping. Först i ett returpapperslager vid Risängsgatan. I åtalet skriver åklagaren att röken från branden också innebar fara för människors hälsa i området. Två dagar senare såg hela Norrköping lågorna när ett större lager av lastpallar brann på Danzas. Snart kunde polisen konstatera att branden var anlagd. Bara två dagar senare totalförstördes också förskolan Portlåset i stadsdelen Hageby. Samma dag tände mannen också eld på ett miljölager för kemiskt avfall vid Gustav Adolfsgatan i Norrköping. Lagret totalförstördes och ett tiotal fordon brandskadades. I början av september greps 21-åringen. Han anhölls och häktades. 21-åringen genomgår just nu en rättspsykiatrisk undersökning. Något motiv till varför han anlagt bränderna har han inte kunnat ge, säger den polisman som förhört honom. Men tillägger att 21-åringen varit mycket ångerfull. Skadorna vid de sju bränderna uppgår till totalt 28 miljoner kronor.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".