Asfaltering orsakade milslånga köer på E4:an - nu ångrar sig Vägverket

Ett asfalteringsarbete på E4:an vid Klinga utanför Norrköping har under dagen ställt till stora problem för de trafikanter som är på väg söderut genom Östergötland. 

Stundtals har köerna varit uppemot tre mil långa och enligt Vägverket kommer det att dröja ytterligare några timmar innan trafiken flyter på som vanligt igen. 

I morgon är det ju Kristi himmelfärdsdagen och för många svenskar inleddes långhelgen redan idag. På E4:an var trafiken intensiv redan i förmiddags, men vid Klinga söder om Norrköping tog det stopp.

Illa vald tidpunkt
Ett pågående asfalteringsarbete har under dagen lett till milslånga köer och på Vägverket erkänner man nu att tidpunkten var illa vald. 

- Med facit i hand är det alltid lätt att veta hur man skulle ha gjort och kanske borde vi ha förutsett det här, men när man själv jobbar heldagar kan det vara svårt att komma ihåg att andra börjar resa tidigt, säger Kenneth Jansson på Vägverket.

Huvudlöst
Arbetet håller nu på att avslutas, men enligt Kenneth Jansson lär det dröja ytterligare ett tag innan trafiken flyter som vanligt igen och bland bilisterna är irritationen stor. Lars Eriksson var på väg till Skåne när han fastnade i kön och blev sittande i en och en halv timme:

- Det är fullständigt huvudlöst! Om man har svårt att hålla reda på helgdagarna på Vägverket tycker jag att man ska pyssla med något annat.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se
Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se