Ny plan ska stoppa sjukskrivningar

Sjukskrivningarna bland personalen inom Norrköpings kommun har ökat kraftigt de senaste åren. Bland annat har långtidssjukskrivningarna fördubblats. Situationen har blivit så allvarlig att en omfattande handlingsplan har tagits fram för att komma till rätta med problemen.
Kommunen har gjort en kartläggning över samtliga långtidssjukrivna i Norrköping för att öka kunskapen om sjukskrivningsorsakerna. Kartläggningen visar att det som gett upphov till sjukdomarna varierar mellan olika arbetsplatser. Exempelvis är sjukskrivningar på grund av stress vanligast inom barn- och ungdomsområdet, medan förslitningsskador oftast drabbar anställda inom vård och omsorg. Kartläggningen visar också att vissa arbetsplatser är överrepressenterade när det gäller långtidssjukskrivningar. En omfattande handlingsplan har nu tagits fram för att komma till rätta med sjukskrivningarna i Norrköpings kommun. Bland annat pågår tre stora projekt för att skapa bättre arbetsmiljö och större möjligheter till yrkesutveckling inom handikappomsorgen, vårdområdet och skolan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".