Kopplerirättegång i tingsrätten

I Norrköpings tingsrätt inleds idag rättegången i en stor kopplerihärva.

Två män från Norrköping misstänks för att ha fått flera kvinnor att mot betalning sälja sex.

Flera personer misstänks ha köpt sex av kvinnorna genom de två männen. En av de åtalade är även misstänkt för våldtäkt.

Totalt står åtta personer åtalade i den omfattande kopplerihärva som nystats upp i Norrköping. De två huvudmännen 37 respektive 32 år gamla misstänks ha förmedlat sexuella tjänster mellan hösten 2005 och mars i år.

Ordnat hotellrum
Enligt stämningsansökan ska den 37-årige mannen ha tagit kontakt med kvinnorna via Internet. Genom övertalning och löfte om andra arbetsuppgifter ska han ha förmått minst sex kvinnor till sexuella förbindelser med andra män.

37-åringen och 32-åringen förmedlade kontakter mellan kvinnorna och köpare av sexuella tjänster och ordnade hotellrum i Norrköping och Örebro, enligt åtalet. 37-åringen ska också ha informerat kvinnorna om tillvägagångssättet och bestämt priserna för tjänsterna.

Utnyttjat minderårig
De båda ska också själva ha köpt sexuella tjänster av kvinnorna. Förutom grovt koppleri misstänkt den 37-årige norrköpingsbon för att ha våldtagit en kvinna i en idrottshall i Norrköping. Tillsammans med en av de andra åtalade ska han också köpt sexuell handling av en minderårig.

Rättegången pågår i tre dagar och avslutas på tisdag.

Carolina Blaad
carolina.blaad@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".