Fler flyger från Norrköping under strejken

Flygstrejken bland SAS-anställda skapar problem för många resenärer när flyg ställs in.

Men på Norrköpings flygplats märker man nu en ökad efterfrågan när passagerare måste hitta andra bolag att flyga med.

- Det började redan igår med att vi fick en hel del samtal både från resenärer och resebyråer. De hörde sig för om vi är drabbade vilket vi inte är, säger Magge Ahlin Thelin bokningsansvarig för Norrköpings flygplats.

Ska inte påverka Östergötland
Idag har man i Norrköping märkt att det är många som bokar om flyg, både från SAS och från resebyråer.

- Resenärer som skulle flugit från Arlanda, vidare ut i Europa, åker från Norrköping, säger Magge Ahlin Thelin.

Idag har SAS ställt in all inrikestrafik och den största delen av utrikestrafiken på grund av att kabinpersonalen strejkar. Men varken i Norrköping eller Linköping har flygtrafiken påverkats.

- Vi flyger till Arlanda och Köpenhamn. De passagerare som vi har är bokade med andra SAS-bolag eller andra bolag. Så vi ser ingen passagerare som drabbas, säger Charlotta Björklund som är marknadschef på flygplatsen i Linköping.

Fullsatt på tågen
Turerna från Norrköping och Linköping till Köpenhamn ska enligt uppgifter inte påverkas alls av strejken. I strejkens spår är det nu också många som helt väljer att byta trafikslag. Efterfrågan på tågbiljetter har ökat kraftigt under veckan.

- Sen i onsdags har vi märkt att det är väldigt många som kontaktat oss. Nu är alla andraklassplatser slut och det finns bara någon enstaka plats kvar i första klass när det gäller tågen mellan Stockholm och Malmö, säger Sven-Ingvar Håkansson på SJ.

Tahir Yousef
tahir.yousef@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".