Jonas Jacobsson utsedd till Årets idrottare med funktionshinder 2007

Kolmårdenskytt prisas

Skytten Jonas Jacobsson från Kolmården tog idag emot Sveriges radios pris till Årets idrottare med funktionshinder. Idag tog han emot priset på 20.000 kronor på Radiohuset i Stockholm. En mer passande kandidat får man nog leta efter.

Jonas Jacobsson har tagit guld i samtliga paralympics sedan 1980, och i senaste OS för funktionshindrade knep han fyra guld av fyra möjliga. Sammanlagt har han 28 guld i OS- och VM-tävlingar.

Vad betyder en sån här utmärkelse?
– Det är alltid kul att bli uppmärksammad för det man har gjort. Dessutom finns det ju många duktiga idrottare, så det är en ära.

Du tog fyra guld i Senaste Paralympics, hur många blir det i Peking nästa år?
– Kan jag lyckas ta med mig någonting hem får jag vara väldigt nöjd. Jag ska naturligtvis göra vad jag kan, men det kommer att bli väldigt tuffa tävlingar, det tror jag.  

Trots att han egentligen skulle fått priset på idrottsgalan i januari, fick Jonas Jacobsson ta emot priset på 20 000 kronor idag - han var nämligen på träningsläger i australien när det begav sig.
– Det har blivit så de senaste åren, säger han. Framförallt har ju de sommar när vi har vinter och det går att träna ute när vi har vinter.

Martin Marhlo
martin.marhlo@sr.se
Viktor Levander
viktor.levander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".