Storvuxen man söks för bankrånet

Polisen hade under tisdagseftermiddagen inte gripit någon för rånet mot Östgöta Enskilda Bank i Kisa. Polisen kan konstatera att det var en storvuxen och kraftigt byggd man som gått in i banken.

Det avslöjar bildupptagningar från övervakningskamerorna i lokalen.

Utanför väntade en kumpan i en grå Volvo S60 - en bil som senare hittades övergiven i Skivermåla utanför Kisa. Enligt Jan Staaf, som är chef för kriminalenheten i Linköping, fick rånarna med sig pengar, men hur mycket vill han inte säga.

Senare gjorde också polisen fynd som ledde till att nationella insatsstyrkan under måndagskvällen slog till mot ett hus utanför staden. Huset var tomt, och man kan i nuläget inte säga om rånarna verkligen befunnit sig i huset. Under tisdagen har flyktbilen och huset genomsökts, men även där är resultatet oklart.

Förhör har också hållits med vittnen och människor i Kisa, och polisen har spår man arbetar efter även om man är mycket förtegen.

Viktor Levander
viktor.levander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".