25-åring anhölls för rånförsöket mot Securitas

Rånet mot Securitas värdedepå i Linköping kan vara på väg att klaras upp. Åklagare har anhållit en man misstänkt för inblandning i rånförsöket. Mannen stod för fyra år sedan inför rätta misstänkt för det stora värdetransportrånet i Linköping - men frikändes.

Det var för en vecka sedan som flera rånare slog till mot värdedepån i centrala Linköping, med hjälp av en hjullastare körde rånarna in i lokalen. Några pengar kom rånarna inte över.

Nu har en man misstänkt för inblandning i rånet anhållits, mannen är 25 år gammal och hemmahörande i Stockholm.

Enligt vad Sveriges Radio Östergötland erfar är mannen sedan tidigare känd av polisen. Han ska bland annat ha misstänkts för det stora värdetransportrånet vid Braskens Bro i Linköping 2003. Då kom rånarna över 21 miljoner kronor. Bytet har aldrig återfunnits och samtliga misstänkta frikändes.

Åklagare Helen Gestrin har nu anhållit den 25-årige mannen misstänkt för försök till grovt rån alternativt medhjälp till grovt rån.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".