Samarbete ska skapa ungdomsjobb i Norrköping

Norrköpings kommun satsar nu på en ny metod i kampen mot ungdomsarbetslösheten. Som en av fyra kommuner i landet har Norrköping fått bidrag från Ungdomsstyrelsen för att starta en så kallad navigatorverksamhet.

- Det är en satsning där kommunen samverkar med andra aktörer för att hitta nya vägar för ungdomar att etablera sig i arbetslivet, säger Maria Nyman på Ungdomsstyrelsen.

Metoden går ut på att få näringsliv, arbetsförmedling, skola och socialtjänst att samarbeta för att bryta ungas utanförskap på arbetsmarknaden. Redan nu finns liknande verksamhet i ett 20-tal kommuner i landet och Norrköpings kommun får nu 190 000 kronor från Ungdomsstyrelsen för att komma i gång.

- Det handlar om att fånga upp och få systemet att kretsa runt ungdomarna istället för att ungdomar som inte arbetar eller studerar ska behöva leta sig runt bland en massa myndigheter, säger Maria Nyman. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista