Norrköpingskvinna i 30-årsåldern misstänkt mordoffer

Polisen tror sig nu ha identifierat den kvinna som hittades mördad i ett skogsområde i Norsholm söder om Norrköping igår. Enligt Mikael Skoog vid polisen i Östergötland talar allt för att det handlar om en kvinna från Norrköping som varit försvunnen sedan i tisdags.  

- Idag på morgonen fick vi klart för oss att allt talar för att det är en kvinna som är född 1975 och hemmahörande i centrala Norrköping, säger Mikael Skoog presstalesman vid polisen i Östergötland.

Han säger också att kvinnan har varit anmäld som försvunnen sedan i tisdags morse, men är i örvigt mycket förtegen om utredningen.

Funnen av privatpersoner
Det var i går förmiddag som privatpersoner slog larm om den döda kvinnan och utredningen har pågått hela natten. Bland annat har man gjort en omfattande teknisk undersökning på platsen och man har också hållit förhör med närboende.

Hur kvinnan bragts om livet och hur länge hon tros ha legat på platsen vill polisen i nuläget inte säga något om. Enligt Mikael Skoog är det för tidigt att säga om hon mördats på den plats där hon hittades.

- Det är för tidigt att säga det, det måste utredningen visa. Vi är ganska öppna, vi måste tänka i alla tänkbara situationer att det kan ha skett där eller det kan ha skett på annat ställe.

Kartlägga bekantskapskrets
När polisen nu tror sig veta vem den mördade kvinnan är kommer man försöka kartlägga hennes bekantskapskrets.

– Nu när vi börjar få lite klart på identiteten så finns det ju en del människor runt den här kvinnan som vi måste prata med för att kartlägga och få reda på lite mer om den här kvinnan, säger Mikael Skoog.

Läs mer: