Läget kritiskt för svårt skadad Vargförare

Uppdaterad version

Tillståndet för speedwayföraren Kenny Olsson är mycket kritiskt. Enligt den senaste bulletinen från Vrinnevisjukhuset, som kom strax efter klockan nio, är skadorna på hjärnan svåra och prognosen bedöms som dålig.

Det var under gårdagens allsvenska match mellan Vargarna och Valsarna på Kråkvilan i Norrköping som den svåra olyckan inträffade. Efter den första kurvan i det åttonde heatet hade Kenny Olsson tagit ledningen. På den följande raksträckan blev det trångt. Kenny Olsson trycktes upp mot sargen, föll av cykeln och slog, enligt ögonvittnen, upprepade gånger i huvudet. 

- Det blev knäpptyst och jag tror att alla såg på en gång hur allvarligt det var, säger Thina Johansson, ordförande i Vargarna.

Svåra skallskador
Heatet avbröts omedelbart och den skadade Vargföraren fick akutvård på platsen innan han fördes i ambulans till Vrinnevisjukhuset. 

Redan någon timme efter olyckan kom beskedet att han drabbats av svåra skallskador och vårdas i respirator. I den senaste bulletinen som kom vid niotiden i morse konstaterar läkarna att hans tillstånd är mycket kritiskt och att prognosen är dålig.

17-åring totalförlamad
Gårdagens olycka är den andra svåra olyckan inom speedwayen på mycket kort tid. Förra månaden blev en 17-årig förare totalförlamad efter en olycka på Sviestabanan i Linköping och frågan om säkerheten inom sporten är nu mer aktuell är någonsin: 

- Ja, det är klart att man funderar. Som det är idag funderar man ju överhuvudtaget på speedwayen, säger Thina Johansson. 

Säkerheten ska diskuteras
Hon säger också att klubben nu ska träffa motorcykelförbundet och diskutera säkerheten och varför två svåra olyckor inträffat i så tät följd:

- Just nu är det bara fokus på Kenny och hans familj, men självklart måste vi sätta oss ner och prata.   

Louise Martinsson
louise.martinsson@sr.se